Nyttnytt

Igår fick jag en massa inspiration när jag kollade klaraf.blogg.se 
Hon lade upp en film där en tjej( vet inte om det är Linda Parelli) longreinar en häst i repgrimma. Ett bevis på att även utan bett kan du få en vältränad och balanserad häst. Jag tänkte "detta ska vi prova".

Gick inte att länka, lägger upp en fin bild ist:P




Sagt och gjort, Tanis fick på sig grimman(använder mig enbart utav repgrimma nu för tiden) och jag tog med mig mina longreininglinor(typ två snören) och gick ut i ridhuset. 

Lät henne först gå löst en stund, kolla läget, lyssna på lektionen utanför och sno några höstrån. Knöt sedan fast linorna och smackade. Jag hade förväntat mig att det skulle vara väldigt svårt att styra, då vi inte är några hejare på longreining direkt. Har bara kört med bett förut och remont en gång. Det har alltid varit väldigt svårt att "styra" och vi har mest snurrat runt. 

Men till min förtjusning så gick det sååå bra! Vi gick runt spåret, gjorde volter och halter. Hon förstod precis och det härligaste var att jag knappt höll i linorna, kramade endast när vi skulle svänga och halterna gjorde vi med rösten. Så kul! Hon var verkligen jättekänslig:) Stod även bredvid och ställde henne lite, kramade innerlinan och hon böjde, massa beröm och böja lite mer. 

Hon var så positiv! Riktigt glad och koncentrerad. Sedan stod jag och kliade henne en stund, på rumpan, favoritstället, när jag går mot utgången följer hon efter och när jag vänder mig om trycker hon rumpan mot mig igen. Haha, hon älskar verkligen att bli kliad på rumpan:)

Nytt träningssätt, I like!


Värdelös bild, varsågoda:








Kommentarer
Postat av: Klara

Kul att det funka så bra! Jag och Liesma har mycket svårare för det där, känns som att hon är överallt samtidigt men det blir väl bättre hoppas jag ;)

2013-11-21 @ 16:22:11
URL: http://klaraf.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0