Fina hoppetopponnyn

I dag var det markarbete på schemat för mig och Tanis. Dock var det tävlingar igår och nästan alla bommar plus sockerbitar var ute i hinderboden, så jag la bara fram tre bommar. Vi var ensamma så hade hela ridhuset att bre ut oss i, härligt!

Började med att trava fram ordentligt, gjorde lite serpentiner och bara tuffade på på spåret. Sedan tog vi galopp. Fick fatta om två gånger innan vi fick vänster men sedan bara rullade vi på, sammlade lite på kortsidorna och längde på långsidorna. Hon var jätteduktig och vi tog det lungt, så hon var chill hela tiden. Blev inte uppstressad alls:)

Sedan började vi på bommarna. Sist vi hade bommar med i leken var när vi tömkörde ute på banan. Och då hoppade hon över dem ibland, så ett hopp blev det först i dag. Sedan saktade hon av några gånger och skrittade över. Men till sist var hon jättefin och travade på bra över.

Det som är så roligt med Tanis är att hon gillar det här med bommar. Ser hon att det ligger framme och liksom fattar att det är det vi ska göra idag så blir hon så taggad! Hade martingalen också, har alltid den vid markarbete och hoppning, bara för att hon ska kunna focusera bättre och det gör hon sannerligen! Hon använder all energi till formen och bara flyter på. Samt att hon faktiskt inte blir lika låg i formen, hon går ju gärna bakom hand (tror att det är hennes exteriör som gört, hon är ju överbyggd bak), men här går hon i perfekt hoppform och bara tar i med bakbenen!

Ställde igenom henne ordentligt i dskritten, tar ledande tygeltag och låter henne bara följa tills vi tar andra tygeln. Hon blir så mjuk och smidig i kroppen av det. Idag var hon sjukt mjuk i traven! Kunde vända på en femöring.

Finaste ponnyn man har alltså, kanske ska bli hoppekipage av oss iaf;P


Markarbete i höstas.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0