Bloggen

Asså är jag social eller vad här på min fina blogg. Eh...NEJ. Jag som älskar att blogga och berätta om mina intressanta/ointressanta upplevelser. Känner att jag typ stressar ihjäl mig nu för tiden, inte så att jag mår dåligt men jag har helt enkelt inte tid att göra något annat än att vara i stallet. När jag kommer hem vill man ju bara sova liksom. Så tråkigt, vill sitta vid datan varje dag ju så att mina gulliga läsare får nått att läsa. Men nepp, det funkar ju inte.

Jahapp vad har jag haft för mig sedan sist då? Eh ja rätt mycket men orkar inte uppdatera. Idag var jag först och städade en massa hos Britta, money, money, money. Sedan till stallet och tog ut Montan i corallen och körde lite join up. Vilket hon allvarligt talat suger på. Hon har så bra självförtroende att hon inte vill lyssna på någon annan än sig själv. Egohäst:P Nej men hon är knepig, men kommer tillsist och följde mig jättefint. Duktig ponny<3
Sen var det dressyr på Kasper på Säva. Han gick skitbra under avtravningen men är rätt knepig han med. Och hans dressyrsadel är så grymt knäpp för jag får värsta skavsåren på gumpen efter att ha ridit honom. Uschanemig, inte mysigt.

Imorgon ska mamma och jag städa och handla mat. Jag ska äntligen(efter typ 2 år) städa klädkammaren. Nu jäklar ska det bli tjusigt där.

I morgon kväll skulle det ju bli filmkväll hos Jesse egentligen, men nu när det inte blir så så tänkte jag att vi kan väll ha det hemma hos mig i stället, för de få som kan. Asså inget maraton men typ en film, sellis är alltid trevlans liksom:)

Nepp, ska kolla facebook en gång till och lite annat, sedan sussa.

Pussar<3

XOXO Miss Emli


Bilder på ponnyn<3


Montan med bästisen Imsan.


Bäbisen<3

Fortsätter detta inlägg senare, ska till Hanna nu.

Pussar<3

XOXO  Miss Emli


Fredag

Halloj, internet funkar inte på min lilla älskling hos mamma, sååå tråkigt. så inget bloggande igår.Men har nu rast från engelskan så nu kommer ett inlägg. Vill ni läsa om gårdagen så läs Stinas blogg där hon drog upp hela dagen riktigt tjusigt. Som sagt så var vi alltså på muse'um, och jag har komit på att jag älskar det. Muse'um is tha shit. Superintressant och speciellt när man får lyssna oh kolla på dinosaurier, okej det var inga dinosaurier som pratade men asså ni fattar;P Kul i alla fall och vi blev nog lite taggade allihop på att ta med oss en varsin "raptor" med oss hem. Så otroligt coola,nu blir det "Juressic Park"maraton här alltså. Dinosaurier är sååå coola!

Jag fick reda på svenskaprovet oxå och jag fick VG,jippie. På matten gick det super för Linnea och mig tills vi kom på att det är 360 grader runt en cirkel och inte 180, hahah, lyckat. Men vi gjorde typ 8 uppgifter, we are the best för sjutton. 

Mamma sjutsade mig till stallet sedan och där borstade jag på Busan (som jag kallar henne). Hon var rastlös som få det märktes verkligen att hon stått i två dar. I dag blir det longering minsann. Men jag gillar henne något otroligt nu, världens finaste lilla ponny<3

Nu ska jag fortsätta att ha rast och sedan dra på lunch. Hoppas nån kommer tidigare till skolan så att man får sellis, hihi.

Pussar<3

XOXO Miss Emli 


Onsdag

Till Akka på morgonen, mobilen död som vanligt:P Ingen Stina eller Bec, ingen som vill träffa mig eller vad? Buhu;)
Men i alla fall red sedan Bucek, vi tränade på förvänd galopp och det tar ett bra tag för honom att komma igång, är riktigt segstartad men sedan gick han megabra. Men oj ad jobbigt det var, blev lite skutt och bakutsprång;)
...
På lunchen gick Jesse och jag till Maxi och köpte morötter och godis, hej snart rular jag fram. MÅSTE bli nyttigare och äta mindre, vräker alltid i mig mat ju:P Aja, sedan satt vi i köket, eller lunchrummet eller vad sjutton man nu ska kalla det och snackade om partyt. Alla är så peppade, grymt kul. Pascal pladrade på om ditt och datt och vi andra fick oss en massa rediga garv, speciellt när han härmade Julles skratt. hahahhaha, (som för övrigt inte allas lät som du Julle:)
...
Efter Akka släpade jag på mina TUNGA väskor till stallet och red Imsan. Vi tränade mest på formen på rakt spår då hon inte riktigt fattar det där med sidförande skänklar. Men mysig häst, pigg och glad:) Borstade lite på Montan oxå men sedan bar det av till Säva. där hade vi dressyr och jag red Kasper. Det gick väll sådär, eller i galoppen gick det bra men resten inte särskilt.
...
Mamma kommer strax och hämtar mig så måste ut till kaninerna och byta vatten och ge dem andra hälften av fodergivan.
...
Pussar<3
...
XOXO Miss Emli

En uppdatering

Nu jäklar kommer den, har varit för lat och trög för att orka med den men nu, NU kommer den.

Förrförra veckan på torsdagen komm Montana. Hon åkte lastbil med grisar så hon luktade gris ett bra tag:P Stressad och nervös kom hon ut på stallplanen och sedan in i boxen. Irma stod redan inne och nog kände de väll igen varann, härligt:) Montana, även kallad Montan nu för tiden har några speciella tecken. På vänster fram har hon en "Taminkagrej". Ni vet dendär hudfliken Taminka har på huvudet?! En sån lite större har hon vid knät. På vänster bak har hon en "knöl" en gammal sparkskada tror jag, alltså inget hon märker av nu. Hon har virvlar på ganascherna oxå. Min lilla ponny<3

Dessa dagar eller snart två veckor jag haft henne så har vi gått promenader, kört join up och igår även ridit. Jag har ju fått en hel massa info om henne men vet inte riktigt vad som är sant och inte. Har hört att hon blivit riden och tränad ordentligt och att hon bara är sutten på. Hon är nog skrittad men inget mer. Älskade gumman var så underbart snäll i går när vi red med Jana och Imsan. Men travat med ryttare hade hon nog i nte gjort förut. Men hon skötte sig sååå bra. Så nu blir det till att börja bygga muskler, för några sånna har hon inte mycket av. Ska börja longera och tömköra ordentligt så det blir lite ryggmuskler här. Men hon har nog inte blivit så jobbad heller, men det går säkert bra.

Hon har gått i hage och knappt blivit hanterad i en hel massa år så hon är inte särskilt uppfostrad, men det ska det bli ändring på. Hon är gudasnäll i stallet, har henne alltid lös. Men tycker inte om att vara ensam, vill hela tiden vara med de andra. Men har blivit bättre där oxå. Käkar morötter, mineraler och ensilage.

I söndags var en tjej från SHV i stallet och fick lite träns och bett av henne. Vi pratade massa och tog en promenad allihop. Anette blev chockad när hon hörde hur bra allt går. Montan är ledare i stoflocken och är snäll, ok några stegringar har det väll blivit men, men;P

Okej en liten uppdatering om min lilla Montan. Ska fressten ha henne till sista september. Får se om vi byter stall dock för det är lite tokigt dyrt här. Ska bli duktig nu och uppdatera varje dag, eller ja nästan då, hehe.

Orkar inget mer nu, jo juste Stina ska hjälpa mig med Montan, kul:)

I morgon är det Akkadag och sedan ska jag, Bec och Stina till stallet och jag ska rida Imsan medan de traskar med Montan. Red Irma i söndags oxå, härlig häst:) Sedan dressyr på Säva. Och så sover de över oxå, det blir hos pappa hörni, funkade bättre, hehe.

Pussar<3

XOXO Miss Emli


Social man kan vara då...

Herre min skapare (hej jag är inte religiös, faktiskt) vad jag inte har haft tid att blogga. Har inte suttit vid en dator sen i torsdags förra veckan. OMG asså, så tråkigt för ja har så mycket att berätta. Men är trött som en... ja någonting:P Sååå orkar inte med värsta uppdateringen, speciellt inte med pappas Mac knäppis.
Men min fina lilla ponny har ju kommit och jag har redan förälskat mig i henne.
Hon är så fin min kära lilla ponny,
du är så söt min kära lilla häst, du gnäggar hela tin,
min kära lilla ponny och du har inga muskler alls...






Hon ser hemsk ut på dessa bilder men det är i alla fall hon. Montana<3

Hej humor här, men hon är mysig och det går bra med na. Okej i morgon ska man först till stallet och fixa foder och sedan till Britta och städa. Efter skolan ska jag hämta något från nån post och på kvällen blir det party hos Sessan.
KUL va att läsa detta, ni fick så mycket ut av det ellerhur?! Jag vet men läser ni bloggen så får ni skylla er själva, hahaha. Kollade nyss på Ponnyakuten och de är ju bara fööör gulliga. Nu när jag har ponny kan jag ju vara med, haha. Ojsan hoppsan märks det att jag är trött eller. Måste sleepa nu.
Pussar på er mina små gullungar<3
XOXO Miss Emli

Montana<3

Min fina lilla ponny kommer inte i helgen utan i morgon:O Är så grymt nervös, jag menar hux flux så kommer jag att ha ansvaret för en hel häst. Det är ganska stort liksom. Men kommer att ha grymt mycket stöd från Anna. Så snällt:) Det var ingen som kunde köra ner henne i helgen så hon åker ner med en annan häst som oxå skulle till Uppsala. Hon kommer vis 1,2. Så jag hoppas att jag får ta ledigt för Mehran efter lunch. Annars går jag ändå;) Måste ju vara med när Montana kommer. Ska fixa foder och boxen innan så det är klart. Jana kommer att vara där oxå så hon tar in Irma så Montana får sellis när hon kommer, hoppas de blir glada över att träffas igen. På fredag ska de släppas ihop alla hästarna. Irma och Montana får gå ut först och sedan kommer de andra, hoppas det går bra, vet inte hur det är med broddar på de andra hästarna. Ängslig nu:(, min lilla prinsessa får ju inte göra illa sig.

Idag var vi på Akka. Red Busec (kommer aldrig ihåg hur han stavas) och det gick först apadåligt men lossnade lite i slutet. Gillar honom, men det är enklare att jobba självständigt på honom. Sedan var det lunch och vi fick tårta som Linn hade med sig, uppskattat som sjutton säger jag bara, smaskens:) Efet skolan så stannade jag kvar och förljde med Linnea ut i ridhuset med Mamsell (White Montana) och Linnea var så duktig. Longer/join up blev det;P Kul!

Säva på kvällen, hade markarbete och red Zwierka (min favvorit) och det gick bra. Hon är härlig att rida men skulle vara skojj att prova henne ensam någon gång. Åkte sedan till Famulusstallet och kollade. Där stod: Bassie, Erika, Gola, Irma och ett gäng jag inte kände igen plus den vita isisen då. Det kopmmer en ny häst nästa vecka oxå. Spännande att lära känna alla hästar och ägare, mycket ridsellis:)

Långt IGEN, sorry. Kommer bilder på älsklingen imorgon kväll. Ska till Horze på kvällen om det jäkla vädret tillåter. Ska prata med TottE i morgon oxå om vad för prylar hon har. Elin, jag vill gärna ha täcket, säg bara vad du vill ha för det så fixar jag det. Du kanske kan ta med det till skolan?

Pussar<3

XOXO Miss Emli 


Tisdag

Idag hade vi stresshantering med kuratorn på eftermmiddan. Man fick mycket att tänka på då. Jag är alltid sjukt stressad så det var lite intressant. Fick ett jättefint ländtäcke från Linnea idag oxå, TACK SÅ JÄTTEMYCKET!!! Sååå gulligt av dig:)

Tack TottE, är helt klart pepp på att komma åka till dig nån dag och kolla grejjer:)

Skulle ju pratat med tjejen idag om Montana men det blev så sent nu så ringer henne imorgon istället. Bilden jag la upp i förra inlägget är från 2006, så inte särskilt aktuellt men ändå. Hon är så fin<3

Kollar runt på massa sidor för att hitta billigare prylar jag kan köpa till Montana men har ni något tips på bra internetsida?
Har kollat:
hooks.se
horze.se
ridsportonline.se
borjes-tingsryd.se

Någon annan jag bör checka?


Kände att en liten bild behövdes;)


Fick gå hem idag från bussen så fick mig en promenix och så städade jag hos Britta i morse men mår ändå uruselt p.g.a att jag sitter här vid datan hela kvällen. Men det blir andra bullar när jag behöver vara i stallet hela kvällarna:)


Har lite ångest faktiskt. Att det typ skulle hända något nu som gör att Montana inte kan komma. Någon annan snor henne, hon blir halt eller att jag typ bryter benet. Fjantigt jag vet men det är liksom för bra för att vara sant. Lilla jag blir inte direkt bortskämd med sådant här. I mina familjer så har vi sjukt dåligt med pengar. Vi måste alltid snåla lite så därför är detta så underbart för mig. Jag skulle aldrig kunna tjata mig till en häst liksom för vi skulle aldrig ha råd. Så därför hoppas jag verkligen att allt går bra. Vill att hon ska stå i stallet nu så att jag är säker på att hon inte försvinner.

Hoppas någon i alla fall orkade läsa. Läser alltid era, hur långa de än är;) (Stina, blink). Hahah.
Kollade klart på "Ponnyakuten", älskar det<3 Ska nu gå och käka.

Pussar<3

XOXO Miss Emli


Montana<3

Längtar så otroligt mycket efter en häst jag aldrig ens sett på riktigt, helt galet. Vill att Montana ska vara här NU. Men inte många dagar kvar... Ska snacka med en tjej i morgon om henne, spännande;) Här kommer en bild på fina ponnyn:


<3Montana<3

Idag
var vi hos Lotta. Igår kväll flyttade hästarna lite, bytte stall och boxplatser så idag var det nytt hagschema. Vilket innebar att de blev som tokiga när de skulle ut. Mikado som är 22, var värst. Yrde omkring som värsta hingsten och ALLA de andra hästarna där uppe körde runt de med förståss. Bec fick sig en liten tolktur med Nelli och Pigge och Ada sprängde staketet. Esse och Peppe fick galoppera ordentligt coch Ester hoppade nästan ur skinnet. Härlig morgon med andra ord.;)

Red sedan Kalle, skrittrunda med Bec och Esse. Vad kul det var att rida Kalle igen, var ju ett tag sen sisst. Han var lite seg men snäll och go som vanligt<3

Sedan tömkörde vi Tajpen och tog efter det en longreiningpromenad med Peppe. Gosade ordentligt med hästarna idag, mysigt värre<3

Sova nu, ska ju upp och städa hos Britta imorgon så...

<3Montana<3

Pussar<3

XOXO Miss Emli


RSS 2.0