Hej, hej, hej

Sitter i bilen påväg hem igen. Dagen är snart slut men Gud vad vi har hunnit med mycket. Åkte till stallet i morse och fixade allt. Blev extra nöjd med boxen idag, massor med hö, halm och morötter, allt för att min prinsessa ska ha det bra:) När jag gick ut i hagen var hon mer intresserad av hör än mig, men jag fick klia lite på henne iaf.

Efter att vi snyggat till oss hemma åkte vi till Skutskär. Har varit här hela dagen, varit på begravning, fikat, kollat runt i huset och nu ätit middag på Meat i Gävle. 

Haft en trevlig dag även om den varit sorgsen. Nu ska vi hem och sova. Tjotjena!Bild från Eriks fest<3

Nemas el stable

Min spanska rockar fett! Nope, inget stall idag. Skulle verkligen vilja vara med min ponny varje dag. Men för att kroppen inte ska säga ifrån mer än den redan gör så måste jag chilla lite ibland också. 

I morgon ska vi nog ta en promenad längs elljusspåret, eller jobba lite på banan, eller i ridhuset kanske. Jag har ju faktiskt aldrig någon plan. Kan tänka ut något under dagen men när jag väl är där bestämmer vi oss för vad vi ska hitta på. Då blir det som bäst.
 
Ger er några bilder from our past:
Uppenbarligen var utrustning det bästa som fanns...Hey baby!

Råkade få med mig ett par röda godingar idag. Kunde liksom inte motstå dem. Tacka vet jag lön!!!!

Myspys

Just nu ligger Erik och jag i sängen och tittar på TV. Med tända ljus, precis som varje kväll. Det är fördelen med vinterhalvåret, mörkret på kvällarna. Inte lika mysigt att tända ljus mitt i sommaren direkt. 

I stallet gjorde Tanis och jag inget speciellt. Gick runt lite på baksidan medan de andra tjejerna höll till på banan. Sedan gick vi en sväng runt hagarna med Julle, hon fick gå lös och var helt lycklig när hon fick lalla runt som hon själv ville.

Några gamla bilder på ponnyn:


Samma lika

På bussen till stallet tog busschauffören en extra runda. Jag blev arg som ett bi och sprang från bussen för att chauffören skulle hajja läget, haha, bara för att jag kom 5 min för sent. Men ska jag släppa ut hästarna halv 7 så SKA jag.

Var länge i stallet idag, kom hem för en halvtimme sedan. 06.30-15.00 är bra det. Trots det hittade Tanis och jag inte på något speciellt. Lät henne gå runt på baksidan idag igen. Vi gick in i stallet och jag ville borsta men hon ville ut så vi höll inte på så länge. Gick sedan ut på banan och tänkte busa lite, men ikke, sådant trams håller inte tant brun på med. Efter lite velande ville hon in i hagen igen.

Hann med mycket idag. Fixade(mockade, fixade vatten och hönät och morötter) till båda hästarna, sopade hela stallet, mockade i hagen och lassade hö med pappa. Men sällskapssjuk som man är så har jag varit ute i hagen med hästarna typ 8 ggr.  Varje gång jag närmat mig grinden så har Tanis kommit och mött mig. Det kallar jag lycka, finns inget bättre än en glad ponny som kommer till en:)Tanis blev överlycklig när jag satt mig på en sten och tryckte rumpan mot mig, klidags!


Man blir poppis om man har en apelsin, tips.Frukostsällskap, fem toasters!
Stallet idag

Sitter nu på bussen hem igen. Släppte ut hästarna så vi hann inte hitta på något idag, surt sa räven, men lite mys han vi med. 

När jag gick ut för att hänga upp halmnätet kom hon till mig, älskar hennes spetsade öron och blick när hon kommer. Jag gick upp och kollade runt i stenröset och när jag gick tillbaka kom hon igen. Kliade en stund på halsen, kliar extra mycket nu när hon fäller. Sedan vände jag för att gå in i stallet och hon stod och tittade efter mig. Då bjöd jag med henne och så fick hon gå lös runt på baksidan. 

Det känns bra när hon får gå runt som hon själv vill, kolla runt och beta lite, hon blir så lugn då. Gosade lite mer och sedan fick hon gå ut i hagen igen. 

Även om vi inte gjorde så mycket så hann vi med att kommunicera en hel del. Det är skönt när vi förstår varandra helt och hållet, idag var det inga frågetecken. 

Sovmorgon, nehej du

Sitter och käkar frukost, bussen till stallet går snart. Ska till farmor vid 11 så då får man skippa sovmorgonen. Men det är lika bra, saknar hästen så mycket!

Vi får se vad vi hittar på idag. Ska nog busa runt lite i någon av sommarhagarna, det brukar hon tycka är kul. Eller ska vi kanske jobba lite löst på banan, var ett tag sedan. Vi får se vad vi känner för helt enkelt:)


En snötäckt liten ponnyskrutt.

Horselovers, kolla hit

Gå in på naturalhorse. Horseworld.se och läs inlägget "Av Stormy May". Jag fick mig en ordentlig tankeställare iaf...Fin dressyr med en lycklig och bekväm häst, jo tjena.

Olika åsikter

Kom ut till stallet när det fortfarande var ljust igår, så otroligt skönt, och motiverande. Speciellt när det låg ett mjukt snötäcke på marken också. Tanis var glad när jag kom till hagen, ville genast umgås med matte och följde gladeligen in i stallet. Hon var riktigt taggad på vad vi skulle hitta på och orkade knappt vänta medan jag tog på reflexerna. 

Vi går ut genom dörren och hon styr genast stegen mot Ottos hage. Nej säger jag och hon blir genast stött. Jag förstod henne men jag ville ut innan det blev mörkt. Sedan blev det en rätt så ragglig start på promenaden. 

För en gångs skull kunde jag faktiskt skylla på hästen. Hon hade en sådan negativ inställning. Jag försökte skutta runt, berömde som tusan när hon gick och höll humöret uppe. Men hon bara stannade, hela tiden. Givetvis för att hon inte såg någon vits i att vara med mig just då, men hon var mest bara väldigt negativ.

 När vi, äntligen, kom upp till Mc-klubben stannade vi. Jag käkade en macka(är konstant hungrig) och hon gick runt, så långt linan räckte. Hon trampade dock flera gånger på longerlinan, men behöll lugnet, till min förvåning och väntade tills jag kom fram och bad henne flytta på hoven så att jag kunde ta väck linan. Duktig tjej! Jag hade bestämt mig för att vända, jag tappade intresset när hon var så tråkig, men började iaf gå åt andra hållet. Nu följde hon glatt med. Var det för att hon insett att även om hon drog linan hemåt så stod jag kvar? Hon gav helt enkelt upp och lät mig få mitt förslag en närmare titt.

Resten av promenaden gick hur bra som helst. Hon fick gå först in på bilgården och titta runt, vi travade korta bitar(jag har noll kondition) och hon traskade på bakom mig. När vi vände hemåt höll hon sig bredvid mig och "pratade" på. 

Ibland har vi olika åsikter, ofta går vi på hennes förslag men ibland måste jag få igenom mitt, bara för att jag vet att hon kommer att tycka är det är kul senare.

Ponnyn i rosa outfit:
Lycka!

Det har varit underbar vår i luften hela veckan, solen har strålat, det har varit ljust och man har sett blommor. Men när jag vaknade i morse låg det snö på backen, och lika glad är jag för det, snööööööö!!!!:)))))

Inspiration

Vad hade jag gjort utan alla bloggar jag följer? Det är där jag finner inspiration, lär mig mängder och hittar jämnlikar. Jag känner ingen som har samma tänk som jag när det gäller hästarna. Ingen. Alla som håller på med hästar har mitt gamla tänk, något jag är ganska ointresserad av numera. 

Mina absoluta favoritbloggar är dessa, även om listan är lååång med bloggar jag följer.

www.baraelvira.se

www.evelinnbladstrom.blogg.se

www.naturalhorse.horseworld.se

www.klaraf.blogg.se

www.equiss.webrider.se

www.miniponies.blogg.se


Tack för att ni finns säger jag bara. Ni ger mig så mycket!


Favoritoutfitten förut, bett, nosgrimma, sadel och benlindor.


Favoritoutfitten numera, helst utan grimma.


Tacka Gud för att jag hittade mitt rätta jag med hästarna, det är såhär det ska vara!:)Lirre

Senaste...


Låt du hörde: Malin och jag har poppat Krunegård idag, så nu har jag gjort en ny lista med bara Markus, diggidigg!


Film du såg: Erik och jag såg en rulle på alla hjärtans dag med Jim Carrey och Kate Winslet, kommer inte ihåg vad den heter, men den är fett söt iaf


 Du åt: Fil och special K, var inte mätt efter middagen:P


Kram: E...rik!


Puss: Erik där med, favoritpussaren<3


Känslan: Trötthet, samt lite kåthet:P


Bråk: Dampade i tre sek på Erik i bilen men ångrade mig snabbt


Resa: Småland sist, tågresa ju


Glädje: Insåg nyss att jag faktiskt har världens snyggaste man!


Längtan: Fredag! Är helt galet taggad på att festa!


Dröm: Kommer aldrig ihåg mina drömmar längre, sover så hårt och för lite för att vara tillräckligt vaken för att komma ihåg dem när jag vaknar


Personen du träffade: Mamma i köket, Erik ligger bredvid mig


Person du pratade i telefon med: El Enrike


Personen du fick sms av: Becce


Gången du var utomhus: Några timmar sedan, hurthurt


En helt vanlig lista, dock ganska tråkig skulle jag säga. Nu hattifnattnatt!Ponnyn idag

När jag kom till hagen för att hämta Tanis red Julle förbi med Ljomi. Tanis tittade efter honom men traskade glatt fram till mig. Jag erbjöd halsringen men hon vände då bort huvudet. Av någon anledning har hon lättare att acceptera grimman än ringen. Jag vet inte varför, kanske är det en vanegrej bara, vi har ju trots allt endast användt halsringen i två veckor. Men efter att ha fått blivit kliad lite grand var det helt okej att få på sig ringen.

I stallet borstade vi, måste säga att jag gillar magic brush-borstarna. Perfekta för lera. Hon var lugn, gick runt lite som vanligt, var nyfiken och positiv. 

Sedan gick vi upp till skogshagen. Hade hjälmen på mig, även om jag inte var särskilt ridsugen. Försökte stanna henne vid några stenar för att kunna hoppa upp men hon bara plöjde fram genom skogen och hade inte tid att stanna. Fick springa efter henne en bit med repet när hon började trava. När vi stannat släppte jag henne och lät henne beta tills Julle kom tillbaka.

Härlig dag med hästen idag, positiv känsla hela dagen:)


Häst är bäst, ingen protest!

 

Hade jag haft tid, plats och pengar hade jag haft två hästar nu...

Woopwoop fekkelekke

RSS 2.0