Torsdag redan

Vilket betyder att det är fredag imorgon. Veckan har gått räserfort tycker jag.

Blev inga bilder på Tanis nya fina Hova idag, var bara en snabbis i stallet idag. Hann gosa lite med henne i hagen och ge henne lite extra hö. Då blev hon nöjd och glad.

Nu ligger jag nyduschad i sängen, ska platta håret och måla naglarna innan jag går och lägger mig. 

I morgon ska mamma, jag och mammas kompis på teater. Det ska bli väldigt kul, var inte direkt igår som jag var på teater sist liksom. 

Hej hopp!




Nu är vi på g

Idag kom Birgitta och Marie och skodde av min häst, verkade och pratade. Tanis hovar var, såklart, rötangripna när skon och sulan legat men under det såg dem okej ut. Strålen var det inget fel på förutom att den såklart behöver växa sig större och friskare. 

När skorna skulle dras av var hon otålig och tyckte att det var tråkigt. Birgitta använde sig utan ett stående hovstöd istället för att ha hoven mellan knäna och då blir det lite mer ryck, vilket min kräsna häst såklart sa till om. Hon var lite rastlös över lag, men verkade nöjd över att slippa få på sig nya skor och bli spikad.

Tån var kort så där behövde hon inte ta något, däremot var trakterna lite höga så dem fick tas ner.

Det var en väldigt trevlig och lärorik eftermiddag i stallet. Skönt att få prata med erfarna människor och bolla idéer med folk med samma syn. 

Nästa gång blir om tre veckor, spännande att se förändringen tills dess.

Jag tog inga bilder efter verkningen, gör det imorgon, men lägger upp bilder på när hon är skodd och när skorna är bortdragna. Separata bilder för varje hov.


Höger fram


Höger bak




Vänster fram




Vänster bak




Äntligen är vi på g, till friska och fina hovar! 

Mot stallet!

Sitter på bussen mot stallet nu. Ska cykla på torsdag men just nu känner jag mig fortfarande för skruttig för att orka cykla. Tror att jag hade feber för en stund sedan så...

Becky och jag ska ut tillsammans idag. Vi ska filma Tanis, jag vill nämligen jämföra hennes rörelsemönster i skritt och trav nu med skor mot när hon går barfota igen. Birgitta, från SANHCP, kommer nämligen ut redan imorgon och rycker skorna. Som jag har längtat! Det ska bli grymt spännande!

Ikväll ska Erik och jag käka våfflor, dagen till ära. Ska köpa hallonsylt och våffelmix, glass har vi hemma:)

Nu taggar jag att få komma ut och träffa ponnyn, jippie!

Ni får några gamla bilder:






Helgernas helg

I fredags jobbade Julle och jag tillsammans. Måste säga att det känns riktigt lyxigt att glida runt med bästa kompisen på jobbet, det ni! 

På kvällen gjorde Erik lyxmiddag som vanligt, vår favorit, kycklinggryta med massor av vitlök och ost. Att han sedan serverar maten som en prins gör ju inte saken värre. 


När vi tryckt i oss maten hämtade Erik Onkan och det blev krök. Vi tre som tänkt chilla med en dunk vin hemma, bestämde oss såklart att dra ner till Williams iaf. Det går ju inte att hålla sig innomhus en fredag. Väl där bestämde sig Oli och jag efter en stund att vi bara måste dansa och drog till BJ och skakade rumpa några timmar. När klockan närmade sig treslaget hämtade vi upp Erik och drog hem till mig igen.

Bilderna talar för sig själva, hej vi var nyktra...





Bilderna på Erik är, typ inte okej att publicera:P

På lördagen mådde vi som vi förtjänade, tre timmars sömn(om det ens blev det), bakfylla och min förkylning. Tummen ner! Men ett stopp på Donken gjorde oss till människor igen, iaf halvt. Efter stallet där min lilla prinsessa glatt kom och gosade med mig, drog Erik och jag till hans pappa på middag. Summerar kvällen med ännu en lyxmiddag, inget vin för min del, Gladiatorerna och en sovande Mippsan i soffan kl.21 prick.


Barret var det iaf inget fel på, efter att jag rätt ut knutorna...

På söndagen åkte jag till stallet och vi hade ju vårat ridpass, grymt kul med en motiverad och positiv häst! 



På eftermiddagen kom Oli och hämtade Erik och mig, vi städade hemma hos mig, hej det behövdes! Verkligen! När vi kände oss nöjda brummade vi hem till Oli och käkade middag framför "The Fog". En rysare från 80-talet, helt ok.

Nice helg med andra ord! Hej och hå, simma på!

Sjuklingen och gårdagens ridtur

Jag ligger i sängen och mår pyton. Borde egentligen ha varit hemma från jobbet idag men jag kravlade mig runt ändå. 

Becky, ängeln, tog Tanis idag. Fasen vad bra det är att ha någon annan som tar hand om hästen också, speciellt när kroppen checkar ut.

Igår red jag faktiskt! Hör och häpna, men det var på hennes villkor hela tiden. Det härliga var att hon tyckte om det, var nöjd och glad. 

Red först en sväng på banan innan vi gick ut i gången runt hagarna. På banan var det inte lika spännande tyckte hon, men när vi gick ut genom grinden blev det sprutt i steget. 

När vi travade ville hon helst galoppera, men med den energin vet jag att det blir bocksprång och att jag skulle flyga som en vante. Så vi fick helt enkelt hålla oss till snabb trav. 

Nu ska jag äta, adjö!

Tanis outfit igår. Less is more!





Nu var det dags igen

Jag har blivit förkyld. Det började i fredags med att jag hade ont i halsen på dagen, men i går märkte jag på kvällen, efter att jag mått dåligt av baksmälla och sömnbrist, att yes, jag har blivit förkyld. I natt har jag snörvlat som en galning och nu är jag trött i kroppen och snorig i huvudet. Usch!

Men jag sitter på busse och ska snart gå av och traska de få metrarna till stallet. Det är såååå skönt att ha så nära till stallet. 

Täjag tänkte borsta ordentligt på Tanis idag, få bort lite lös päls, hon fäller verkligen mycket nu. Skönt, snart är den fina och glansiga sommarpälsen här igen. 

Tänkte sedan ta och sadla, hänga på halsringen och gå upp till skogshagen. Vi får se om hon vill att jag rider, annars går vi runt och betar en stund. 




Vad fan är det här?

Ursäkta ordvalet, men vad är det här? Hööks är i princip den kändaste hästsportbutiken i vårat kära land. Alla små ponnyungar tjuter förtjust när den nya katalogen kommer ut och springer sedan (såfort deras ponnyföräldrars bil kör) till närmaste butik och börjar plocka saker. 

Hööks är med andra ord en förebild för ryttarna, det som finns i sortimentet är det man ska ha på/till sin häst, eftersom det är modernt.

När jag då kliver in i butiken och ser detta, blir jag besviken. Hoppponnyungarna springer in senare och hittar detta, tänker, "perfekt, nu kanske jag kan få min dumma ponny att hoppa 120 så att jag kan vinna tävlingen". "Spöt matchar ju till och med mina nya sporrar, vilken tur!"

Varför i hela fridens namn säljer man en sådan här sak. Spöts enda uppgift är att få så stor träffyta som möjligt, för att det ska göra så ont som möjligt på hästen när du sedan slår den med det. 

Skandal Hööks, fyfan!

Att "ridspön" dessutom ligger under kategorin "Ryttare" visar även att det är ett hjälpmedel för ryttaren, inte för hästen.

Den undre delen är alltså handtaget, för er som inte hajjar.





Pengakungen, eller?!




Hästen

I lördags provade jag kapsonen som jag snabbt blev klar med. Det gäller bara att ta sig i kragen och få saker gjorda.

Bilderna blev ju supersnygga, typ. Det blåste storm och hon käkade hö, pratade med Otto och ja. Men några blev det iaf.

Först var vi ute men det blåste så mycket så att vi gick in. Jaja, nu får ni bilderna:
















Härlig dag

Hade planerat i antingen en joggingtur eller en rid/promenadtur med hästen. Men vädret är liksom inte riktigt som igår när solen sken. Nu regnar/snöar det och blåser som fan.

Får bli lite jobb i ridhuset ist, ska fixa lite med kapsonen så kanske jag kan inviga den idag. 




Nu ska jag bli fit!

Drog en repa på stanne efter jobbet och catchade lite nya prylar. Tänkte ta och börja jogga med Tanis. Jag har katastrofal kondition, verkligen jättedålig. Får nästan blodsmak i munnen när jag springer till bussen. Inte okej! Nu börjar jag ju cykla iofs, invigde nyfixade Kajsa idag, så då blir den ju bättre. Men ännu bättre kan den bli!

Tanis springer ju lite fortare än mig, vilket är lite besvärligt, för henne. Jag min lilla sopprot orkar typ springa 20 meter, sen är det vilopaus. Men får jag in snitsen och konditionen så kan vi ju faktiskt ge oss ut på riktiga joggingturen. Tror att hon skulle tycka om det riktigt mycket då hon ju gillar att springa.

Nu har jag skorna och brallorna, nu är det bara att ge sig ut, tagga!





Ska jag blogga eller?!

Har svårt att finna motivation när jag bara lägger upp halvkassa mobilbilder och har mobilen att skriva på. För jag skriver så låååångsamt på Dino, annat var det med den rosa lilla sockerbiten, datorn. Därför tänkte jag ta med datorn till pappa imorgon och försöka mig på att fixa den. Kanske kommer blogginspirationen flygandes då, speciellt när kameran kan börja jobba igen.

Hoppas satan i högarna att den hoppar igång, säger "HEEEEEEEJ NU KÖR VI" och så kastar sig fingrarna ner på tangenterna och slänger in inlägg efter inlägg! Det vill jag!

Wish me luck!




Kajsa, dagen och ponnybilder

Hon kommer att bli dyr igen, Kajsa. Har lämnat in henne på fix idag, det är fel både här och där på henne. Rackarns cykelskrälle!

Annars har jag jobbat, ingen höjdare när kroppen säger upp sig totalt, men jag överlevde. Jag har även hurtat runt hemma och städat, tvättat och tagit en långdusch. Men jag gick hem till Erik sen iaf, kuuuuunde ju bara inte sova själv ikväll, det vore ju skandal.

Nu taggar jag stallet i morgon. Tanis och jag har haft lite olika åsikter de senaste dagarna, men igår tyckte hon att det var skönt att bli borstad. Flätade om manen också, och det tycker hon är jättemysigt, även om hon har svårt att erkänna det:P

Bilder på hästarna från i torsdags, reflexer is the shit!







Tjena hejsan

Tänkte uppdatera er lite grand om vad jag hade för mig i helgen. Hann med en hel massa nämligen.

I fredags käkade Julle, jag och John på Taco Bar. Nya placet var soft, dessutom är det alltid gott med tacos. Sedan var vi på bio, såg The wolf of Wall street. Kan sammanfatta filmen med tre ord, sex, knark och pengar. Asgrym film, Di Caprio är så jäkla grym, han har blivit min favoritskådis. Verkligen min typ av film, rå som fan, love it!

På lördagen tog vi oss en härlig tur i solen med hästarna. Tanis var lite orolig när det var folk och hundar överallt, men jag förstår henne, jag höll mest koll på den sköna solen och promenadsällskapet.

På kvällen efter insläppet käkade vi middag, med recept by me(typ) innan vi flamsade och till slut kom ner på BJ. Slutade kvällen på Williams såklart där vi träffade upp alla grabbar. KUL kväll!

Bakis var man, men vi hann med en härlig eftermiddag i stallet iaf. Kollade sommarhagen och lät hästarna beta.

Kan sammanfatta helgen som den att den var väldans trevlig. Har lärt känna John bättre vilket är askul, har häng ordentligt med hans flickvän, gnabbats med hästen, pussat på mannen och njutit tusan av den underbara solen och värmen. Älska livet!

Korrekturläsning in my as, sova ska jag nu göra!

Snodd bild fråååååån: Julles insta!




Just saying


Pappa kallade mig Batman när jag fortfarande låg i magen, then I became
Batman.






Min nya Pradabag

Nja, inte riktigt men väl en grym goding från H&M. Mums!






Nu, sökes schysst skinnpaj med gulddetails!




Fredag hela veckan

Veckans bästa dag idag, håller ni inte med?! Man stressar som en galning sista stunden på jobbet för att få sluta och veta att hela helgen ligger framför ens fötter. Lycka kallar jag det!

Nu slukar jag i mig lite energi för att strax hoppa in i en varm dusch, känner mig som snuskigaste bruden i stan, duschen behöver mig!

Sedan ska jag glamma till mig och dra ner på stan med Julle och John. Vi ska shoppa, käka och gå på bio. Perfekt fredag. Efter bion ska jag hem och krypa ner i sängen och vänta på Erik, så att dagen avslutas med mys, mums!




Ponnypromenad

Hästarna hade riktiga vårkänslor idag. De galopperade runt och busade med varandra i hagen, det är ren lycka att titta på dem. Tänkte utnyttja Tanis energi och se till att hålla lite högre tempo idag.

Det hann bli mörkt när jag äntligen var klar i stallet, var extra långsam idag, så vi gick en promenad på vägen istället för att busa i sommarhagen. 

Första biten var hon lite ointresserad och ville helst gå tillbaka till Ljompa, men fortsatte gå. Sedan började jag springa, och det var rätta takter tyckte Tanis. Vi sprang på ordentligt med några avsaktningar för vila(för min del). 

La några volter i korsningarna och flyttade lite sidvärts med framdelen. När vi jobbar med skänkelvikning har jag ett spö som jag petat med på rumpan så idag focuserade vi på framdelen. Stod framför henne och visade med linan att hon skulle flytta ifrån vid bogen. Hon har lätt för det, och tycker att det är kul.

När vi vände travade hon först en bit framför mig innan hon stannade upp och väntade in mig. Resten av promenaden höll hon sig bakom mig och var nöjd, tyckte att det var mysigt att umgås och var verkligen glad. Vi frustade ikapp när vi sprungit upp för sista backen, nöjda tjejer!

Inga bilder idag dock, men ni får en gammal:




Tisdag, vår och solbrillor

Måste säga att jag faktiskt är väldigt förtjust i min nya vårjacka. Skön, lagom tunn och det viktigaste, den är SVART! So it fits my black hearth, mohaha!

Random fact liksom. Meeeen iaf, det är fan vår, solglajjerna är på och solen skiner. Lovely is my only word.

På g till stallet nu, ska promenera i sommarhagen tänkte jag. Försöka skutta lite hinder, om hon skulle råka tycka att det är kul idag och bara gosa en massa.

Tanis



Ponnysarna idag

När jag kom till stallet släppte jag upp "mina" ponnysar till skogshagen. Är jag i stallet och inte Julle är det "mina" hästar och tvärtom när Julle är i stallet och inte jag. Haha, fint det där:)

När jag var klar med allt i stallet tog jag med mig ledrep och repgrimma och kopplade Tanis. Vi gick runt i hagen med Ljompa hack i häl. Ute på fältet blev det liv i Tanis och hon sprang runt, runt och brallade som en tok. Hade skitkul!

Det känns bra när man kan "träna" dem tillsammans, det blir så mycket roligare för dem då.










Matte är bra krångligt, typ såhär krångligt




Sliten tjej

Ligger fortfarande i sängen, är helt död medan Erik rusar runt med dammsugaren, whaaaaaat liksom:O

Igår jobbade Julle och jag ihop. Snacka om kul! Roligare kan man knappt ha, speciellt när vi käkade lunch med Stina också, lyckan var fullständig!

Efter jobbet drog jag till stallet, kan stryka ett streck över den eftermiddagen. Tanis och jag var inte överens alls. Ville nästan gråta, men jag höll mig. Nya tag i morgon alltså.

På kvällen blev Erik, jag och Franco hämtade av Oli och sedan var det krök. Körde järnet som vanligt och hade väldans kul! Men nu mår man ju som man förtjänar, usch för att vara bakis...

















RSS 2.0