En uppdatering

Nu jäklar kommer den, har varit för lat och trög för att orka med den men nu, NU kommer den.

Förrförra veckan på torsdagen komm Montana. Hon åkte lastbil med grisar så hon luktade gris ett bra tag:P Stressad och nervös kom hon ut på stallplanen och sedan in i boxen. Irma stod redan inne och nog kände de väll igen varann, härligt:) Montana, även kallad Montan nu för tiden har några speciella tecken. På vänster fram har hon en "Taminkagrej". Ni vet dendär hudfliken Taminka har på huvudet?! En sån lite större har hon vid knät. På vänster bak har hon en "knöl" en gammal sparkskada tror jag, alltså inget hon märker av nu. Hon har virvlar på ganascherna oxå. Min lilla ponny<3

Dessa dagar eller snart två veckor jag haft henne så har vi gått promenader, kört join up och igår även ridit. Jag har ju fått en hel massa info om henne men vet inte riktigt vad som är sant och inte. Har hört att hon blivit riden och tränad ordentligt och att hon bara är sutten på. Hon är nog skrittad men inget mer. Älskade gumman var så underbart snäll i går när vi red med Jana och Imsan. Men travat med ryttare hade hon nog i nte gjort förut. Men hon skötte sig sååå bra. Så nu blir det till att börja bygga muskler, för några sånna har hon inte mycket av. Ska börja longera och tömköra ordentligt så det blir lite ryggmuskler här. Men hon har nog inte blivit så jobbad heller, men det går säkert bra.

Hon har gått i hage och knappt blivit hanterad i en hel massa år så hon är inte särskilt uppfostrad, men det ska det bli ändring på. Hon är gudasnäll i stallet, har henne alltid lös. Men tycker inte om att vara ensam, vill hela tiden vara med de andra. Men har blivit bättre där oxå. Käkar morötter, mineraler och ensilage.

I söndags var en tjej från SHV i stallet och fick lite träns och bett av henne. Vi pratade massa och tog en promenad allihop. Anette blev chockad när hon hörde hur bra allt går. Montan är ledare i stoflocken och är snäll, ok några stegringar har det väll blivit men, men;P

Okej en liten uppdatering om min lilla Montan. Ska fressten ha henne till sista september. Får se om vi byter stall dock för det är lite tokigt dyrt här. Ska bli duktig nu och uppdatera varje dag, eller ja nästan då, hehe.

Orkar inget mer nu, jo juste Stina ska hjälpa mig med Montan, kul:)

I morgon är det Akkadag och sedan ska jag, Bec och Stina till stallet och jag ska rida Imsan medan de traskar med Montan. Red Irma i söndags oxå, härlig häst:) Sedan dressyr på Säva. Och så sover de över oxå, det blir hos pappa hörni, funkade bättre, hehe.

Pussar<3

XOXO Miss Emli


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0